piotrek_os, z doświadczenia wiem, że warto, żeby miał dodatkowo dwa... kółka ( 40 kg nie tak łatwo dygnąć do góry, szczególnie, że nie jest to małe i wygodne do noszenia ).
A tak na serio to obowiązkowo AVR ( ten z linka ma ).
Piotrek - jak najdalej od czegoś takiego co podałeś w linku.
Trochę tym handlowałem i nie ma opcji aby z takimi parametrami generator kosztował 500 zł :shock:
tzn. skośnookie zrobią wszystko ale to ma działać a nie ładnie wyglądać pewnie :lol:
I tak jak napisał kowal 2002, kółka + AVR,
Rozglądnę się dzisiaj w robocie i od razu dam znać razem z drugą sprawą
podaj dokładnie do czego ma służyć, bo "W" może znaczyć dla każdego coś innego :diabelski_usmiech
i jaki masz na to budżet ?
i tak na szybko opinie o K&D LINK
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
podaj dokładnie do czego ma służyć, bo "W" może znaczyć dla każdego coś innego
i jaki masz na to budżet ?
np gdy zabraknie prądu żeby chodziła pompa na piecu, jakaś żarówka się świeciła....i piecyk gazowy na ciepła wode.
Bo ostatnio w moich okolicach ludzie 4 dni światła nie mieli......a reszta jeszcze nie ma.
Czym taniej tym lepiej..... :diabelski_usmiech
te krafty (germiania - nie ma nic wspólnego z germany) to kibel jakich mało
poczytaj posty na elektrodzie, 1KW kraft siada przy 300W ! - miałem testowałem
piotrek_os, tak na szybko - do odbioru w Warszawie (wszystkie z AVR) :
1. z silnikiem Hondy 2,6KW - 1500pln
2. 2,4KW - +/-400/500pln
3. 2 KW - +/-350/450pln
na wszystkie oczywiście papiery i paragon lub FV
Jakbyś był zainteresowany to podrzuć na PW telefon to opowiem jeszcze o szczegółach gwarancji :wink:
a odnośnie pierwszej sprawy czekam na maila
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
np gdy zabraknie prądu żeby chodziła pompa na piecu, jakaś żarówka się świeciła....i piecyk gazowy na ciepła wode.
piotrek_os, jeżeli to ma być do tego to bym sobie odpuścił. Ja wywaliłem ok 2,5k na agregat + 500 na przerobienie instalacji (wydzielenie obwodów itp) i powiem że kasa w błoto. Stoi i się kurzy :? Prądu przeważnie nie ma zimą jak zrywa gdzieś linie (max 2-4h). Wpieniało mnie to wyprowadzanie agregatu (kółka sam dorbiłem), a za pół godziny prąd się pojawiał i znowu za 0,5h nie ma i taka skakanka. Koniecznym jest zamontowanie w instalacji dzwonka bo jak przełączysz na zasilanie z agregatu to nie będziesz wiedział że prąd już jest w sieci.
Kupiłem w końcu ups pod piec (polecam EVER - pełny sinus, można dostawić 2 dodatkowe akumulatory - nawet samochodowe) i na kilka - kilkanaście godz masz prądu. Działa rewelacyjnie już prawie 2 lata. koszt ok 800zł - 1000zł z dodatkowym aku. Przełącza się szybko że piec nawet nie klęknie.
Dodatkowo kupiłem zwykłego ups apc650 do kuchni gdzie mam ledy i ten pociągnie 2h światła w razie braku prądu. Drugi apc650 stoi na bramie garażowej.
Dla mnie to rozwiązanie jest o wiele lepsze i żałuję że na etapie tynków nie puściłem więcej 12v po domu właśnie na awaryjne światło.
Pamiętaj że agregat daje skaczący prąd i jak sinusa nie wyrównasz to piec może się różnie zachowywać a płyty główne są b.wrażliwe na takie spadki i wzloty.
Wally daj link na allegro co polecasz w punkcie 2 i 3 w sumie lepsze to niż ups który pociągnie 2-3 godziny
polecam Hondę :szeroki_usmiech - pozostałe to chińczyki ale w cenach wyprzedażowych
(pozycję 2 mam osobiście i zapierdziela już 3 rok bez awarii)
jak się Piotrek nie zdecyduje to podam namiary na to co to jest
Komentarz